AKTUELNO

Marko M. (31) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je preko Fejsbuka uputio jezive pretnje smrću Saški Jurić, ćerki Igora Jurića i rođenoj sestri Tijane Jurić (16), koju je pre pet godina brutalno ubio mesar Dragan Đurić (34).

Osim Saški, osumnjičeni je pretio i samom Igoru Juriću, predsedniku Fondacije „Tijana Jurić“. Kako saznajemo, Marko M. je na Fejsbuku koristio lažni profil na ime Igor Đurić. Sestri ubijene Tijane poslao je zastrašujuću poruku: „Ubiću te, Saška, kao što sam ti zadavio sestru kurvetinu“, dok je njenom ocu napisao: „Drago mi je što sam ti ubio ćerku, tu prokletu kurvicu, celog života ćeš patiti za njom dok sam ja u zatvoru.“

- Ono što je dodatno uznemirujuće u ovim pretnjama jeste to što je uhapšeni Beograđanin koristio prezime pravog Tijanog ubice, a poruke je pisao kao da je on taj ubica. Šta je njegov motiv za ovako monstruozno ponašanje, zna samo on, a istraga će utvrditi zbog čega je uznemiravao porodicu tragično preminule tinejdžerke - kaže izvor.

Igor Jurić rekao je da ne poznaje uhapšenog muškarca, kao i da je strahovao za živote članova svoje porodice.

- Preko tih reči nisam mogao da pređem i slučaj sam prijavio policiji. S obzirom na to da smo već izgubili jedno dete, ovo je na nas delovalo strašno - kaže Jurić i dodaje da ne zna razlog za pretnje koje su mu upućene.

Foto: Privatna arhiva

- Ne znam zašto mi preti, ali isto tako i ne znam o kome je reč. Pošto su mi te pretnje stigle na Fejsbuk, nisam se upuštao u dalje komentare, samo sam prijavio policiji. Na moju veliku sreću, policija ga je uhapsila svega deset sati posle prijave. Izuzetno sam im zahvalan na ekspresnoj reakciji - rekao je otac ubijene Tijane.

Podsetimo, 2014. godine Srbiju je potresao stravičan zločin. Naime, u noći između 25. i 26. jula u selu Bajmok kod Subotice mesar iz Surčina Dragan Đurić kolima je presreo Tijanu Jurić, koja se vraćala sa seoskog turnira. Devojčicu je udario kolima, a potom je ubacio u vozilo i ubio je. Njeno telo je zakopao na smetlištu u naselju Čonoplja.

- Tijanino telo nađeno je 7. avgusta, a Đurić je tada uhapšen. Godinu dana kasnije osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. Motiv surovog ubistva i dan-danas je nejasan. Naime, Tijana i Dragan se ranije nisu poznavali, niti su bili u bilo kakvom kontaktu. Đurić je tokom suđenja rekao „da ne zna zašto je ubio Tijanu“ - podseća izvor.

#Igor Jurić

#Pretnja

'